Blogg

Trainwreck Remedys tar med dig till sydstaterna

På Valborgsmässoafton bjuder bygdens smutsigaste bluesrockare in till releasefest på Orangeriet. Det är kvartetten Trainwreck som släpper sitt andra album Rebel Road, och bloggen ringde upp gitarristen Oscar Wigner.

Hej Oscar! Hur är läget?

– Det är bra. Det ska bli kul att få ha en releasefest. Att göra något man själv har kontroll över.

Ja, vad händer på lördag?

– Vi försöker få till lite amerikanskt tema på hela kvällen. Folk kan köpa VIP-biljetter och få en New Orleans-inspirerad buffé innan spelning. Lite meet and greet.

Berätta om nya plattan.

– Den blev rätt rockig, när man ser det såhär i efterhand. Vi hade ett 30-tal låtidéer vi provade, men det var de rockiga som fungerade bäst. Vi är ju ganska tydligt inspirerade av Johnny Cash, AC/DC och ZZ Top. När vi jammar fram låtarna blir det ofta automatiskt det soundet. Att vi står och repar i en lada i Hyssna kan ju ha en del med det att göra.

Ni beskriver er ibland som outlaw country – vad innebär det?

– Den vanliga countryn är ju ofta… polerad. De sjunger om kärlek och vanliga grejer. Outlaw är mer rått – hillbilly, sprit, tjejer och brudar och sånt. Countryns rock n’ roll. Vi gillar att flörta med den kulturen: ha på oss boots, hattar och flanellskjortor. Hugga ved.

Är ni sådana även privat?

– Alla av oss kommer ju från landet, på ett eller annat sätt. Jag är uppvuxen med åker och ladugård. Då blir det mer på riktigt. Även om det inte riktigt är någon som kör omkring med en pickup.

Det låter som klassisk supamusik?

– Ja. Vi vill inte att det ska vara svårt. Rakt på sak och inte för långa låtar.

Vad vill ni ge lyssnaren för känsla?

– Det är en svår fråga… Men, typ: ”Vi tar en bärs nu då”.

Trainwreck Remedys har releasefest för skivan ”Rebel Road” på Orangeriet i Borås lördagen den 30 april. Förband är Hatchback Blues från Varberg.